ارزش غذایی خمیر مایه
مخمر شکل بسیار ریز و کوچکی از قارچ است که دانشمندان آنرا میکروارگانیسم می نامند. آنها سلولهای تخم مرغی شکلی هستند که فقط با میکروسکپ دیده می شوند. دارای وزن بسیار کمی بوده به نحوی که بیست بیلیون (میلیارد) از آنها برابر یک گرم وزن دارد.
ارزش غذایی خمیر مایه:
– مخمر، منبع غنی از ویتامینهای گروه ب و برخی دیگر از ویتامینها می باشد. مثل: بیوتین – کولین – اسید فولیک – اینوسیتول – تیامین – ریبوفلاوین – نیاسین – پنتوتنیک اسید – پیریدوکسین و کوبالامین.
این گروه از ویتامینها می تواند در درمان بسیاری از بیماریها مفید بوده و تجویز شود. مثل:
دیابتی ها، الکلی ها، افسردگی، ریزش مو، استرس و تصلب شرایین.
– مخمر منبع بسیاری از عناصر معدنی و غیر معدنی مورد نیاز بدن مثل: سدیم، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، آهن، روی، مس، کبالت، منگنز، گوگرد، فسفات، نیتروژن، ید و …
می باشد.
– بیش از 70 درصد وزن مخمر کربوهیدرات و پروتئین است.
افزودن مخمر چه مزیتهایی را در پخت نان بدنبال دارد
– مخمر موجب ورآمدن خمیر و افزایش حجم نان می شود.
– مخمر باعث استحکام، تقویت و کیل دهی بیشتر خمیر نان می شود.
– مخمر موجب خوش عطر و طعم شدن نان می شود.
– مخمر باعث بهبود کیفیت بافت داخلی نان شده و نقایص پوسته نان را بر طرف می نماید.
– مخمر پروپیونیک اسید تولید می کند. این اسید خاصیت ضد میکروبی طبیعی داشته و از فساد نان جلوگیری می کند.
– مخمر زمان بیاتی نان را نیز به میزان قابل توجهی به تاخیر می اندازد.
– مخمر باعث شکسته شدن و هیدرولیز اسید فیتیک موجود در سبوس گندم می شود.
نقش مخمر در سلامتی چیست
– مخمر باعث شکسته شدن و هیدرولیز اسید فیتیک موجود در سبوس گندم می شود. این اسید با برخی از عناصر موجود در بدن مثل کلسیم، روی و آهن ترکیب شده و موجب کمبود و نقصان این عناصر در بدن می شود.
– کمبود کلسیم در بدن، نرمی و پوکی استخوان را به همراه دارد.
– کمبود عناصر آهن و روی ممکن است بر عملکرد مغز (روحی و روانی) اثر بگذارد.
– کمبود آهن علاوه بر اینکه موجب کم خونی می شود، ممکن است جذب سرب را نیز افزایش دهد که این می تواند اثر معکوسی بر عملکرد مغز داشته باشد.
– با مصرف مخمر و خمیر ترش و کاهش مقدار اسید فیتیک در نان (نزدیک به صفر)، جذب آهن در بدن تا حدود پنج برابر افزایش خواهد یافت.
– اسید فیتیک در طی فرآیند شکسته شدن، اینوسیتول آزاد می کند.
اینوسیتول در کاهش افسردگی و استرس نقش بسزایی دارد.
اینوسیتول ویتامینی ضروری برای رشد مو است.
اینوسیتول برای ادامه حیات و رشد و نمو استخوان جدید ضروری است.
اینوسیتول از تصلب شرایین ممانعت می کند.
اینوسیتول در متابولیسم چربی و کلسترول نقش داشته و موجب حذف چربیها از کبد می شود.
اینوسیتول به عنوان یک عامل آرامش بخش نیز شناخته می شود.
– بنابراین، کمبود این ویتامین می تواند منجر به ریزش مو، کلسترول خون بالا، جوش پوستی، از دست دادن تعادل، کج خلقی، یبوست و تصلب شرایین شود.
دیدگاهها