خصوصیات بلوبری
بلوبری یکی از میوههای خوشمزه ای است که بیشتر افراد تمایل دارند از آن استفاده کنند. شما میتوانید این میوه خوشمزه را به تنهایی میل کنید یا از آن در تهیه اسموتیهای مختلف استفاده کنید.
بلوبری که بومی آمریکای شمالی است سالهاست به عنوان دارویی برای درمان بیماریها و شرایط مختلف بدن استفاده میشود.
این میوه خوشمزه غنی از ﭘﺮوﺁﻧﺘﻮﺳﻴﺎﻧﻴﺪﯾﻦ(proanthocyanidin) است که به ایجاد مزایای مختلف در این میوه همچون مبارزه با سرطان، کاهش وزن و داشتن پوستی شاداب و درخشنده کمک میکند.
بلوبری یا همان زغال اخته آبی سرشار از ویتامین C، ویتامین K، منگنز و سایر آنتی اکسیدانهایی است که به سلامت بدن کمک میکنند.
حقایق تغذیهای بلوبری:
بلوبری (زغال اخته آبی) یکی از میوههایی است که مواد مغذی فراوانی در خود دارد. این میوه خوشمزه سطح بالایی از آنتی اکسیدانها را در خود جای داده است. ORAC به بلوبری رتبه ۹۶۲۱ را داده است و همین امر موجب میشود این میوه یکی از غذاهایی باشد که سرشار از آنتی اکسیدان است. مصرف یک پیمانه از بلوبری میتواند مواد مغذی زیر را برای بدن فراهم آورد:
رسوراترول
گالیک اسید
لوتئین
زآگزانتین
ویتامین K (۳۵ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین میکند)
ویتامین C (۲۵ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می کند)
منگنز (۲۵ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین میکند)
فیبر (۱۷ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین میکند)
تحقیقات انجام شده بر روی گالیک اسید موجود در بلوبری:
در میان تمامی ترکیبات مفیدی که در بلوبری یافت میشود، گالیک اسید بسیار برجسته و با اهمیت است. دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد. بیشتر افراد هرگز در مورد این ماده چیزی نشینیده اند. تحقیقات زیادی بر روی این ماده انجام شده است.
همانطور که تحقیقات انجام شده نشان میدهد گالیک اسید یک عامل ضد قارچی و ضد ویروسی قدرتمند است و میتواند به عنوان یک آنتی اکسیدان موثر عمل کند. این موضوع باعث میشود مواد غذایی سرشار از گالیک اسید یک داروی طبیعی قدرتمند برای بدن باشد.
۷ خاصیت انواع بلوبری
خوب حالا که در مورد ارزش تغذیه ای بلوبری اطلاعاتی دارید، بهتر است در مورد مزایای این میوه برای سلامتی بدن نیز اطلاعاتی کسب کنید.
با فرآیند پیری مبارزه میکند:
آنتی اکسیدانهایی که در این میوه یافت میشود به بدن شما کمک میکند فرآیند پیری را به تعویق بیندازد. این موارد به بدن شما کمک میکند اسیب ایجاد شده توسط سموم و رادیکالهای آزاد را معکوس کند و به شما کمک میکند در برابر پاتوژنهای خطرناک مبارزه کنید.
بلوبری نه تنها سرشار از آنتی اکسیدان است بلکه غنی از پروآنتوسیانیدینهایی است که خاصیت ضدپیری دارند. تحقیقات زیادی این توانایی پروآنتوسیانیدین را به معکوس کردن التهاب در بدن مرتبط میدانند. همانطور که میدانید التهاب یکی از موارد اصلی در بیشتر بیماریهاست و میتواند اسیب جدی به بدن وارد کند. التهاب باعث ایجاد بیماری قلبی، دیابت، سرطان و سایر موارد میشود.
توانایی مغز را افزایش میدهد:
از آنجایی که بلوبری سرشار از فنول و به خصوص گالیک اسید است به عنوان عامل محافظت کننده از اعصاب شناخته شده است. بر اساس تحقیقاتی که توسط محققان ایرانی انجام شده است، این توانایی بدین معناست که چنین ماده ای میتواند از مغز شما در برابر انحطاط، سمی شدن بافت عصبی و استرس اکسیداتیو محافظت نماید.
دیدگاهها