دانستنی ها در مورد چای سبز
چای سبز یکی از نوشیدنی های سالم و پرطرفدار در سراسر جهان است که به دلیل فواید سلامتی بخش آن، وجود انواع ترکیبات فلاونوئیدی که بسیاری از آنها آنتی اکسیدان هستند و به جهت اثراتی که در کاهش وزن دارد، مصرف آن در حال افزایش است. اما باید بدانیم بهترین روش دم کردن آن چیست و چه مواقعی ممکن است مصرف آن اثرات خوبی بر بدن ما نداشته باشد.
-
یکی از نکات مهم، عدم استفاده از آب جوش برای دم کردن چای سبز است، زیرا بسیاری از ترکیبات حساس به حرارت موجود در چای سبز را از بین می برد. پس بهتر است پس از به جوش آمدن آب دو تا سه دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود. قرار دادن قوری حاوی چای سبز روی سماور یا ریختن آب جوش روی چای سبز دم کشیده، جز از بین رفتن ترکیبات حساس به حرارت آن فایده دیگری ندارد.
-
برای دم کردن چای سبز ترجیحاً از قوری یا لیوان های سرامیکی استفاده کنید زیرا جنس قوری و فنجان روی رنگ آن اثر دارند.
-
بهتر است به جای چای کیسه ای از برگ های طبیعی چای سبز استفاده کنید. بهترین نسبت چای به آب ۳ گرم (یک قاشق چای خوری) به ازای هر فنجان است.
-
یک تا سه دقیقه زمان برای دم کشیدن چای سبز کافی است. با افزایش زمان ممکن است طعم نوشیدنی شما تلخ شود. اگر چای شما طعم ملایمی دارد می توانید کمی بیشتر برای دم کشیدن زمان دهید. پس از دم کشیدن چند بار آن را به داخل لیوان بریزید و برگردانید تا ترکیبات آن در کل دمنوش به طور متعادل توزیع شوند.
-
از مصرف چای سبز کهنه و مانده در قوری که چندبار دم کشیده است اجتناب کنید زیرا علاوه بر از دست رفتن مواد آنتی اکسیدان، امکان رشد باکتری ها در آن وجود دارد.
توصیه می شود که در شرایط زیر چای سبز مصرف نکنید:
- دوران حاملگی
-
با شکم خالی به خاطر افزایش اسید معده یا بلافاصله پس از وعده غذایی به دلیل اختلال در هضم و عدم جذب بعضی از مواد مغذی
-
بلافاصله پس از مصرف داروها
-
قبل از خواب به دلیل تاثیر روی مغز و اختلال در خواب
ضمنا بیش از دو تا سه فنجان چای سبزدر روز مصرف نکنید زیرا می تواند سبب بی خوابی، اضطراب، تحریک پذیری عصبی و کمبود آهن در بدن شود.
دکتر مریم قادری قهفرخی
متخصص فناوری مواد غذایی
عضو هیئت علمی
دیدگاهها