فواید کره مغزها و دانههای روغنی
مصرف مغزها و دانههای روغنی در کشور ما از قدیم رایج بوده است. مغزها و دانههای روغنی معمولاً بهصورت تنقلات یا بهعنوان یک ترکیب خوش مزه در غذاها مورد استفاده قرار میگرفت. از نون و پنیر و گردو که رایجترین و سنتیترین شکل استفاده از آنهاست تا درست کردن غذاهای اعیانی و خوش مزه مثل فسنجان و … . در عین حال که شیوههای مختلفی برای استفاده از مغزها و دانهها وجود دارد، این شیوهها کماکان در طول سالیان دراز ثابت مانده است. ولی حالا با گسترش ارتباطات میدانیم که در سوی دیگر جهان دانهها و مغزها به طرق دیگر هم استفاده میشوند. شاید این بهترین شیوه برای تبدیل کردن این خوراکیهای خوشمزه و مغذی به محصولی آماده برای مصرف روزانه باشد. بگذارید نگاهی به فواید کره مغزها و دانهها بیندازیم
کنترل و کاهش وزن با کره
نیازی نیست به تناقض اولیه این ادعا زیاد بپردازیدم! کرهها پر از چربی هستند و چربی همیشه به معنی افزایش وزن! ولی این تمام ماجرا نیست. یکی از فواید کره دانهها و مغزها مربوط به همراه بودن چربی آن با فیبر و پروتئین می شود. به این طریق است که شما می توانید با خوردن مقدار کمتری کالری، زودتر سیر شوید. یعنی کرهها شاخص سیر کنندگی بالایی دارند که به کاهش و کنترل وزن کمک میکند. بنابراین خوردن کره لزوماً به رژیم غذایی آسیبی وارد نمیکند. ولی طبیعتاً باید مراقب پر خورید باشید!
چربی خوب از فواید کره مغزها و دانههاست
بیشتر چربی یافت شده در کره مغزها و دانهها از نوع غیراشباع است. همان نوع چربی که بهاصطلاح چربی خوب نامیده میشود. این نوع چربی بهتر از چربی است که در گوشت یا غذاهایی فرآوری شده وجود دارد. به این ترتیب یکی از فواید کره مغزها و دانهها را میتوان تنظیم قند خون و انسولین و هورمون های مرتبط با ان دانست.
کره مغزها معدن مواد مغذی هستند
سرشار از آنتیاکسیدان هستند
به تنظیم کلسترول کمک میکند
کلسترول بالا برای بدن مثل یک سم است. کلسترول رگهای بدن را سفت میکند و م تواند باعث بیماریهای قلبی و سکته مغزی شود. بادام، گردو و دیگر مغزهای روغنی میتوانند به کاهش کلسترول کمک کنند. اگرچه بدن بیشتر کلسترول مورد نیازش را خودش تولید میکند ولی همیشه نیاز به یک منبع خارجی برای تأمین بخش باقی مانده دارد. خوشبختانه کرههای خوشمزه خیلی راحت این نیاز بدن را برطرف میکنند.
کنترل دیابت نوع دو از فواید کره مغزها و دانههای روغنی است
به جلوگیری از بیماریهای قلبی کمک میکند
دانهها و مغزها سرشار از منیزیم هستند
تبدیل کردن دانهها و مغزهای روغنی به کره یکی از بهترین روشها برای تداوم مصرف و استفاده از مواد مغذی آنهاست. علاوه بر اینکه معمولاً طعم آنها بهتر میشود و خود بهعنوان یک وعده غذایی کامل میتوانند استفاده شوند، نگهداری آنها هم سادهتر میشود. با تبدیل دانهها و مغزها به کره عملاً شما به فضای کمتری برای نگه داشتن آن نیاز دارید. یکی از مشکلات رایج این خوراکیها که کپک زدن هست، هم با تبدیل آن به کره از بین میرود. خیلی ساده دانه یا مغزی که دوست دارید را آسیاب کنید و اگر دوست دارید باکمی شکر یا ترکیبات دیگر مخلوط کنید و یخچال بگذارید. به این شکل هم مدت زمان بسیار یادی میتوانید آن را نگهداری کنید و هم یک غذای خوشمزه به فهرست خوراکیهای صبحانهتان اضافه میکنید.
منبع: https://www.webmd.com/diet/ss/default.htm
دیدگاهها