چه افرادی نبایدکپسول امگا3 مصرف کنند
ماهیهایی مانند خالمخالی، قزلآلا، سالمون، تون، ساردین و هالیبوت، و نیز روغن های گیاهی مانند روغن کانولا و بذرکتان، سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند . با اینحال، استفاده از کپسولهای امگا-۳ یا روغن ماهی نیز یکی از راههای دیگر برای دریافت امگا-۳ است. اسیدهای چرب موجود در روغن ماهی از نوع دوکوزاهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید می باشند. لازم به ذکر است که کپسول های امگا-۳ نباید بدون نظر پزشک مصرف شود، چون این کپسولها برای بعضی از افراد مناسب نیستند.
هر عدد از کپسولهای روغن ماهی معمولا حاوی ۱۲۰ میلیگرم از DHA و ۱۸۰ میلیگرم EPA می باشد. هیچ فردی بدون تجویز پزشک مجاز نیست که روزانه بیشتر از ۳ هزار میلیگرم (۳ گرم) امگا-۳ مصرف کند. در ضمن، کپسولهایی را تهیه کنید که توسط شرکتهای معتبر تولید شدهاند و حاوی آفتکشها، جیوه، سرب یا کادمیوم نباشند.
اختلالات خون : روغن ماهی، در صورت مصرف به مقدار زیاد، میتواند خطر خونریزی را افزایش بدهد. بنابراین، افرادی که مبتلا به اختلالات خون هستند، به راحتی دچار کبودی میشوند یا داروهای رقیقکننده خون مانند آسپیرین، وارفارین و کلوپیدوگرل مصرف میکنند، باید مشاورههای پزشکی را قبل از مصرف کپسول روغن ماهی جدی بگیرند.
زنان باردار: زنان باردار یا شیرده نباید بدون نظر پزشک از کپسولهای امگا-۳ استفاده کنند. با اینحال، احتمال ورود جیوه به دستگاه گوارش با استفاده از کپسول امگا-۳، نسبت به مصرف خود ماهیها کمتر است. طبق گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا (USFDA)، جیوه میتواند رشد سیستم عصبی جنین را مختل کند. بهعلاوه، روغن ماهی ممکن است حاوی پلیکلره بیفنیل (PCBs) و دیوکسینهایی باشد که همگی برای سلامتی انسانها مضر هستند.
دیابت: روغن ماهی میتواند سطح قند خون ناشتا را در بعضی از افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲ افزایش بدهد. به همین دلیل محققان دانشگاه مریلند، توصیه میکنند که این بیماران هرگز نباید بدون مشورت پزشک روغن ماهی مصرف کنند. این مساله خصوصا زمانی حیاتی میشود که از داروهای قند خون مانند انسولین، گلایپیزید، گلوکوفاژ و گلیبورید استفاده کنید. در صورت مصرف کپسول روغن ماهی، پزشک ممکن است دوز مصرفی داروها را افزایش بدهد.
افراد مبتلا به آلرژی: اگر به ماهی یا مغزهای خام آلرژی دارید، نباید کپسول روغن ماهی مصرف کنید. در موارد نادری، افرادی که به بعضی از مواد غذایی دیگر آلرژی داشتهاند، بعد از مصرف کپسول روغن ماهی با بثورات پوستی مواجه شدهاند
کودکان: محققان دانشگاه مریلند میگویند که افراد زیر ۱۸ سال نباید کپسول روغن ماهی مصرف کنند، مگر اینکه این مصرف تحت نظر پزشک باشد. علاوه بر این، کودکان نباید ماهیهایی مثل کوسه ماهی که مقدار جیوه در آنها زیاد است مصرف کنند.
دیدگاهها